aktuellt

KONSTNÄRSSAMTAL - DAVID NILSON

När: onsdagen den 20 mars klockan 19.00
Var: Mentalverkstaden på KKV Monumental, Bragegatan 15 i Malmö

David Nilson är konstnär med bas i Malmö. I sitt konstnärskap jobbar han med skulptur där hans estetik rör sig i en slags saklig surrealism. Hans arbetsprocess inleds ofta med en enkel gest - ute blir inne, dag blir natt, då blir nu - som ett romantiskt upphävande av det fundamentala.

Han är utbildad på Konsthögskolan i Malmö där han tog sin MFA-examen 2013. Sedan dess har han ställt ut i Sverige och utomlands och är representerad i olika samlingar som t.ex. Skissernas Museum och Statens Konstråd.

” I mitt artist talk på KKV Monumental i Malmö så tänkte jag prata om mitt arbete och då ta lite omvägar via min bakgrund, min utbildning och via de influenser som på något sätt är knutna till mitt konstnärskap."

Vi bjuder på dryck och enklare tilltugg. Eventet är öppet för allmänheten så bjud gärna med en vän eller kollega.  

VÄLKOMNA!

 

AKTUELLT

Städdag lörd den 23 mars kl: 10.00-16.00.
Detta är dagen då vi gemensamt hjälps åt att rusta upp och sköta om vår verkstad. En bil finns till hands för transporter till återvinningsstationen. Förvarat material i verkstaden som inte är tydligt märkta med namn och nummer riskerar att slängas. Fika, smörgåsar och frukt kommer att finnas till hands under hela dagen för er som deltar. Dagen avslutas med gemensam middag.

Nya priser på verkstaden från och med årsskiftet 2019. Vi slopar timavgiften och höjer dagavgiften från nuvarande 45 SEK till 50 SEK. 

Utvecklingsbidrag i gjuteriet pågår fram till den 30 juni. Passar på att ta del av de handledningstimmar Maiale konstgjuteri erbjuder i mån av tid. Handledning och expertis erbjuds vid mindre gjutprojekt. Kostnad för handledning är 100 SEK/ timme. För mer info tag kontakt med Clara i gjuteriet. 

Som ansluten till KKV Monumental har du möjlighet att nyttja även andra kollektivverkstäder i Malmö. Detta kan göras under en begränsad tid per år mot självkostnadspris. Kontakta berörd verkstad för mer information.

Den 25 maj 2018 ersattes PUL (Personuppgiftslagen) av en ny dataskyddsförordning (GDPR). Med anledning av det har vi uppdaterat vår policy kring hantering av dina personuppgifter.
Läs mer här

Nytt policydokument har utformats gällande kränkningar och sexuella trakaserier.
Läs mer här

 

TIPS, STIPENDIER & GESTALTNINGSUPPDRAG

RESIDENCY FINLAND, Ansök senast 29 mars
Läs mer här

Skånska Konstnärssklubben, stipendier 2019
Läs mer här

Söker du gestaltningsuppdrag? Ladda med fördel upp din portfolio på KC-syds hemsida.
  Läs mer här

Konstpool samlar utlysningar inom kultursektorn
Läs mer här